ZET PAMPUS OP GROEN
Met het laatste weekend dat we open zijn, sluiten we ons graag aan bij de Green Friday-beweging. Extra reden voor bezoekers om zichzelf nog dat laatste dagje Pampus te gunnen. Wij doneren namelijk voor ieder verkocht ticket €2,50 voor het planten van nieuwe bomen, op Pampus en in het Green Friday Forest!

GREEN FRIDAY PAST BIJ PAMPUS
Pampus wil net als vroeger weer zelfvoorzienend worden. Maar dan wel 100% fossielvrij, iets dat goed aansluit bij de Green Friday gedachte. We willen laten zien dat het mogelijk is om op groene wijze iedereen te laten genieten van dit unieke UNESCO Werelderfgoed. Zo zijn er al bijzondere zonnepanelen voor schone energie, staat er een hyper moderne biovergister die het keuken- en groenafval omzet tot gas en wordt er komend voorjaar een eigen waterzuiveringsinstallatie geplaatst die de dagelijkse bootaanvoer van drinkwater onnodig gaat maken.

DE AARDE WAT TERUGGEVEN
Door in de Black Friday-week aan Green Friday te doen, kan Pampus de aarde juist wat teruggeven. We gaan €2,50 van elk verkocht ticket doneren aan een project voor meer groen en biodiversiteit op het eiland. Onze projectleider Jurre Sweers heeft hiervoor een waslijst aan noten- en fruitbomen opgesteld. En hij wil graag meer planten en kruiden op het eiland laten groeien die bloemen met lekker veel nectar en stuifmeel hebben. Goed voor de bijen, vlinders en andere insecten.

Op naar een groene wereld, in plaats van een zwarte!