Maanenschijn gaat voor duurzaam ondernemerschap. Alle merken die wij vertegenwoordigen voldoen aan onze strenge eisen omtrent duurzaamheid, veiligheid, creativiteit en langjarige speelwaarde. Wij verkopen geen producten met batterijen o.i.d. Alles wordt “aangedreven” middels de onuitputtelijke bron van de kinderlijke fantasie.

Dat betekent dat we aandacht hebben voor de natuur en onze omgeving. We kijken kritisch naar onze processen en stellen steeds de vraag hoe we nóg duurzamer kunnen werken. Zo dragen we een steentje bij aan een duurzame toekomst. Dit is niet alleen goed voor het kind, maar voor de wereld, die wij onze kinderen nalaten.

Ja, duurzame producten zijn soms duurder. Je kan eigenlijk misschien beter zeggen dat de ‘duurzame prijs’ de echte prijs is. De goedkope standaardproducten zijn gewoon te goedkoop. Doordat onze producten met zo veel zorg en liefde geproduceerd zijn kunnen ze generaties op generaties mee.

Wij doen groen!
Bestellingen verpakken we in verzendzakken van gerecycled plastic of hergebruikte dozen. Wij recyclen onze dozen waardoor er mogelijk andere reclame op staat of de dozen er wat minder mooi uit zien. De inhoud daarentegen… Elk product is bij ons een feestje en verpakken wij daarom in inpakpapier dat gemaakt is van suikerbietenpulp uit Nederland. Uiteraard plakken we de verzenddozen dicht met papieren tape!

De bezorgdienst waar wij mee werken bezorgen de pakketten op een duurzame en sociale manier. De bezorgers maken het verschil; bij voorkeur op de fiets! Aangedreven door bruine boterhammen. Pas als de afstand echt te groot is, dan rijden ze in groengrasauto’s of werken ze samen met partners. De ontwikkeling van mensen vinden ze minstens net zo belangrijk. Daarom bieden ze mensen zonder en met een afstand tot arbeidsmarkt een plek om – persoonlijk en in hun werk – te kunnen groeien.

Op Green Friday zullen wij via onze Social media mensen meenemen in onze groene processen rond om onze keuze rond om duurzaamheid.