green-friday

Sluit met je bedrijf aan bij de Green Friday beweging

Wil jij met jouw bedrijf een tegengeluid laten horen op Black Friday? Sluit je dan aan bij de Green Friday beweging van Trees for All! Samen maken we op 24 november 2023 een statement tegen overconsumptie.

Zo doe je mee:

 • Bied geen kortingen aan tijdens Black Friday
 • Roep je klanten op zich ook aan te sluiten bij de Green Friday beweging
 • Zet een actie op die niet gekoppeld is aan de verkoop van jouw producten

Ja, ik sluit me aan bij Green Friday:

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toegestane bestandstypen: png, webp, jpg, jpeg, Max. bestandsgrootte: 128 MB.
opt-in
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoe kan ik als bedrijf aansluiten bij Green Friday?

Als bedrijf doe je mee met Green Friday door ons Green Friday-statement naar buiten te brengen. Dat doe je zo:

green-friday

1. Bied geen kortingen aan tijdens Black Friday.

green-friday

2. Roep je klanten op zich aan te sluiten bij de Green Friday beweging.

green-friday

3. Zet een eigen Green Friday actie op die niet gekoppeld is aan de verkoop van jouw producten. 

Plant bomen in het Green Friday Forest

Met jouw Green Friday actie kun je bomen doneren voor het Green Friday Forest van Trees for All. Dat is niet verplicht, maar wel een heel concrete manier om bij te dragen aan een groene aarde! Jouw bomen kun je via deze pagina doneren. Dit kan voorafgaand aan jouw actie of na afloop.

Bovendien kun je als Green Friday-deelnemer jouw bomen zelf planten in het Green Friday Forest! Dat kan op 24 november tijdens het Green Friday Forest Event in recreatiegebied Het Twiske, vlakbij Amsterdam. Meeplanten is niet verplicht, maar wel fantastisch om te doen! LET OP – DE INSCHRIJVING VOOR HET EVENT IS INMIDDELS VOL!

green-friday-forest
green-friday

Ontvang de Green Friday toolkit

Als deelnemer van de Green Friday beweging ontvang je van ons een toolkit om jouw eigen Green Friday actie goed in de spotlight te zetten. In de toolkit vind je teksten, beelden, kant-en-klare social media posts, een poster en het logo van Trees for All.

Geen bedrijf, maar wel meedoen met Green Friday?

Top! Als individu kun je je via deze link aansluiten bij de Green Friday beweging.

Tips voor jouw Green Friday actie of campagne

In 2022 hebben 260 bedrijven en duizenden consumenten zich aangesloten bij de Green Friday beweging. Daar hopen we dit jaar een flinke schep bovenop te doen! Roep daarom jouw klanten op om zich ook aan te sluiten bij de Green Friday beweging. Zij kunnen zich hier aanmelden. Daarnaast kun je nog veel meer doen:

 • Organiseer samen met je collega’s een Green Friday challenge. Doe bijvoorbeeld mee met een hardloopwedstrijd, fietstocht of wandeling en doneer bomen voor elke kilometer.

 • Sluit op Green Friday de deuren van je winkel en ga de natuur in. Maak met collega’s een mooie boswandeling of plant bomen in het Green Friday Forest.

 • Creëer jouw eigen Green Friday dienst, zoals een reparatiecafé of een inruilactie voor oude producten. Doneer een boom per reparatie.

 • Doneer op Green Friday een boom voor iedere medewerker in je organisatie.

 • Organiseer met collega’s of klanten een ruilmiddag van kleding of spullen en vraag een bijdrage voor de aanplant van bomen.

 • Plant een boom voor iedere nieuwsbriefinschrijving in de week van Green Friday of voor elke reactie onder je Green Friday post op social media.

 • Laat je inspireren door de acties van ANWB, zoals een buitenbios, reparatiecafé en sponsorloop.

5 redenen om je aan te sluiten bij de Green Friday beweging

 • Je bent onderdeel van de groeiende Green Friday beweging, waarmee je overconsumptie tegengaat en voor meer bewustwording zorgt

 • Je draagt bij aan een groene en leefbare wereld voor jezelf én de generaties na jou

 • Je krijgt de mogelijkheid om zelf bomen te planten tijdens het Green Friday Forest Event op 24 november 2023

 • Je laat zien dat jouw organisatie duurzaamheid belangrijk vindt en hier concreet aan werkt

 • Je bent zichtbaar in de landelijke Green Friday campagne van Trees for All. Samen maken we de beweging nog groter!

Wat is Green Friday en waarom is het belangrijk?

Op Green Friday maken we een statement tegen Black Friday: de dag waarop schreeuwende kortingen en goedkope deals ons om de oren vliegen. Black Friday zorgt voor impulsaankopen en overconsumptie. Daarmee putten we onze aarde in rap tempo uit.

De Green Friday beweging is een initiatief van stichting Trees for All. Wij geloven dat het anders kan én moet. Daarom maken we van Black Friday, Green Friday. We roepen zoveel mogelijk mensen op om mee te doen en zich aan te sluiten bij onze Green Friday beweging. Dat betekent dat we deals links laten liggen. In plaats van nog meer (onnodige) spullen te kopen doen we juist iets groens. Zoals een boswandeling maken, bomen (laten) planten of spullen (laten) repareren of recyclen.

Doe je ook mee? Sluit je dan aan bij de Green Friday beweging!

green-friday
Logo ANWB

“Wauw wat een positieve energie kregen we van Green Friday! Samen met onze leden, gelijkgestemde retailers en Trees for All kleurde we deze dag groen en hebben we samen 37.551 bomen kunnen planten. Mooi om de natuur waar wij elke dag zo van genieten iets terug te kunnen geven en zo bij te dragen aan de biodiversiteit.”

ANWB
Logo Dille en Kamille

“Voor ons zit geluk niet in korting en kopen-om-het-kopen. Wij maken de wereld liever een stukje groener op Black Friday, zónder op overconsumptie gerichte acties.”

Dille & Kamille

Deze bedrijven doen mee in 2023:

Logo Dille en Kamille
Logo ANWB
ENGIE

Heb je een vraag?

Neem dan contact met ons op via info@treesforall.nl of bel naar +31 3 020 407 44.